Knelpunten mantelzorg
Op dit moment wordt een richtlijn ontwikkeld om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen of te verhelpen. Een belangrijk startpunt is een goede analyse van knelpunten en behoeftes. Dit geldt zowel voor de mantelzorgers zelf als ook voor verpleegkundigen en verzorgenden. Hiervoor gebruiken we verschillende manieren. Eén van de manieren die wij hiervoor gebruiken is het uitzetten van deze korte vragenlijst aan verpleegkundigen en verzorgenden. Graag nodigen wij u uit om onderstaande vragenlijst in te vullen.

 

De vragenlijst bestaat uit een korte inventarisatie van persoonsgegevens, gevolgd door zeven stellingen m.b.t. het ondersteunen van mantelzorg. Daarna volgen twee open vragen waarin we u verzoeken aan te geven wat knelpunten zijn in de ondersteuning van mantelzorgers en wat u als verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen of te verhelpen.

 

Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer 10 minuten. Wij danken u alvast voor de genomen moeite en uw waardevolle input. Dit helpt ons een richtlijn op te stellen waar u echt iets aan heeft in de dagelijkse praktijk.

 

Met vriendelijke groet,

Maud Heinen, Maud Graff, José Peeters, Hester Vermeulen,

IQ healthcare, Radboudumc, Nijmegen

Er zijn 11 vragen in deze enquête.

Deze enquête is nu niet actief. Uw antwoorden kunnen niet worden opgeslagen.